Süsleme sanatı

15-01-2020 16:31
Süsleme sanatı
Sibirya kurdu gibi, hiçbir zaman süslenmesine gerek olmayan bir cinse sahip olan besleyiciler bu tür sanatların yapılması için gerekli olan malzemeleri fazla kullanmamaktadırlar.

Şimdi, 30 yılı aşkın kuaförlük tecrübem ile söyleyebilirim ki bu durumun üstesinden gelmek daha kolaydır. Bana sadece köpeğin resmini gösterin ve ben de gerekli olan her şeyi sizin için yapayım. Bu durum binlerce müşterinin yıllardır istediği şey olmaktadır. Çok önemli olan tekniklere sahip olduğunuz sürece her şey başarılabilir.

Hangi cins köpeği süslemekte veya şekillendirmekte olduğunuz önemli değildir, sadece basit kılavuzlara ihtiyaç duymaktasınız.

İlk olarak, göz aldatabilir. Deneyimler ile bir göz yapılabilir, ancak bu durum çok nadir olarak yardımcı olmaktadır. Genellikle tüylere yapılan işlemleri adım adım görmekteyim. Doğru olmayan işlemler yapıldığını ve köpeğin farklı gerekliliklerinin karşılanmamış olduğunu sıklıkla görmekteyim.

Öncelikle cinse ilişkin olarak ideal köpeğin bir resminin elde edilmesi gerekir. Daha sonra bu resmi çalışma alanınızda ve köpek ile ilgili işleri yapacağınız yere asmalısınız ve köpek için yapılması gereken şeylere karar vermelisiniz. Kısaltılması gereken tüyler var mı? Daha önce yeterli olmayan tüylere ihtiyaç var mı? Dikkat edilmesi gereken herhangi bir görsel hat bulunuyor mu? Boynu uzamış mı? Tüylerinin gizlenmesine ilişkin işaretler var mı? Pekala, demek istediğimi anladınız.

Şimdi, bu konuda vermek istediğim en önemli mesaj, kestiğiniz tüyün neye sonuç vereceğini bilmenizdir. Şüpheli olmanız halinde ise durun ve hiçbir şey yapmayın. Daha sonra tekrardan bakın ve şeklini yeniden gözden geçirin. Herhangi bir tüyü kesmeyin çünkü başkaları da aynısını yapıyor.

İkinci olarak, mükemmel bir inceltme/efile makasına ihtiyacınız vardır. Bunlar sizin en arkadaşınız olacaktır. Bu şekilde bütün tüylerin kesilmesinden ziyade, düzgün bir şekilde tüylerin yarısını kesebilirsiniz. Sadece yarım hata yapma şansınız bulunmaktadır. Kuaförlük çıraklık günlerimde öğrendiğim bir şey de küçük makasların kullanılması ile hata şansının en aza indirgendiğidir. İnceltme makasları ile güzel ve yumuşak bir hat elde edebilmenin yanı sıra, köpeğinizi harika bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Daha sonra da normal bir makas ile kalıntıları alabilirsiniz. Bu biraz daha uzun sürecektir ama yeni bir tüyün oluşması da bir bu kadar uzun olmaktadır.

Şimdi gerekli olan bütün donanımlara sahip olduğunuza göre işe başlayabilirsiniz; bütün dişleri sağlam olan bir kesme tarağı, inceltme makası, 6 inçlik makas (bu ortalama bir boyut olmaktadır ve isterseniz boyutunu daha sonra değiştirebilirsiniz), kurutucu, elektrikli traş aleti ve gerekirse ilave aletler. Elektrikli traş makinesi ile ilgili olarak söyleyebileceğim şey bu aletlerin kullanımının kolay olması ve makaslardan daha düzgün bir kesim olanağı sağlamasıdır. Mükemmel şeklin elde edilmesi konusunda gerçekten yardımcı olacaktır.

Bu amaç için bir Teriyer kullanıyoruz diyelim; bu köpeğin bacağındaki tüyler sarkar ve şekil alması zordur. Kurutmak için makine kullanınız ve parmaklarınızı kullanarak ya da fırçalayarak tüyleri yukarı ve dışa doğru şekillendiriniz. Bu noktadan sonra, ufak bir miktar Plush Puppy Sit N stay kullanarak ellerinizin arasında ovaladıktan sonra ellerinizi ve parmaklarınızı tüylerin üzerinde gezdirerek yeniden tarama yapınız. Böylece tüylerin istediğiniz yerde kalması sağlanacaktır. Şimdi tüylerin gelmesini istediğiniz tarafın değerlendirmesini yapınız. Örneğin, bacağın çok yukarıya baktığının düşünülmesi halinde önden daha fazla tüyün kesilmesi ve arkadan daha az kesilmesi gerekmektedir.

Arkaya doğru iyi bir şekilde yatırınız ve inceltme makası yardımı ile düşündüğünüz tarafa doğru uygulama yapınız. Köpeğin boynunun güvenli bir şekilde durduğunu ve herhangi bir şekilde işlem sırasında atlamasının önlendiğini varsayıyorum. Şimdi köpeğin önünde durun ve ön taraftan çok geniş görünmesi halinde tüylerini biraz daha yakından iç taraflara doğru kesin. Dört kısımdan her birini birbirine uyacak şekilde kesin. Makasınız ile kırıkları alın. Ön taraftan dirsekleri çıkık görünüyorsa daha yakından kesin ve alttan daha fazla alan bırakın.

Gerçekten de gördüğüm bazı köpekler çok güzel traş olmuşlardı. Bu değerlendirme tabi ki de jüri üyelerine ait olmaktadır. 

Uçuşan tüylerin düz bir şekilde kurutulması ve üzerlerine Plush Puppy Blow Dry Cream ya da Plush Puppy Swishy Coat veya her ikisinin birden kullanılması gerekmektedir. Swishy Coat ile tüylerde meydana gelen dalgalanmanın önüne geçilir ve Blow Dry Cream ile de kabarık tüyler alınız ve kenarlardan tarama imkânı ortaya çıkar. İkisini de uygulamanız gerekiyorsa uygulayın. Daha sonra kesin.

Ben Seterlerin profesyonel tarayıcılar/bakıcılar tarafından yapılmış olan zarif çizgilerine bayılırım. Bu mükemmel eğriler göğsünden kuyruğuna kadar devam etmektedir. Canine Chronicle (ABD)'nin bir kopyasını edinin ve burada bulunan mükemmel kesimleri inceleyin.

Bu süsleme işlerini bir gösteriden yaklaşık olarak bir hafta önce yaptığınızdan emin olunuz. Daha sonra yapmış olduğunuz işleri tekrardan değerlendiriniz ve büyük gün için hazırlanınız.

Son olarak, yapmış olduğunuz işleri tarafımıza bildirmeyi unutmayınız.  İyi bir köpek ile başlamanız halinde işiniz daha kolay olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.