Sert bir Tüyün Bakımı

15-01-2020 17:19
Sert bir Tüyün Bakımı
Kuru tüylerin nemlendirilmesi ve yumuşatılması ile ilgili söylenecek çok şey var, ancak tüyleri sert olması gereken köpekler ile ilgili olarak çok fazla bilgi mevcut değildir. Buna örnek olarak Teriyerlerin çoğu verilebilir, bunların tüylerinin kıvırcık ve sert olması gerekmektedir. Labradorların tüylerinin hafif bir şekilde sert olması gerekir; buna Tel Tüylü Dachshund ve Alman Tel Tüylü Pointerler de dahil olmaktadır. Daha sert tüy isteyen köpek cinsleri çok fazla olmaktadır.

İlgili köpeğin uygun tüylere sahip olduğu varsayımından yola çıkılarak, bu yapının gösteri sırasında da sabit tutulması amaçlanmaktadır.
Bu cins köpeklerin gösterilere genellikle yıkanmadan çıktığını gördüm. Ve bunların sıklıkla kuru bir şekilde temizlendiğini, yani toz ile veya fırçalanarak temizlendiğini duydum. Köpeğe uygulanan bütün bu tozların sıcaklık ve kaşıntıya neden olacağını söyleyebilirim. Bu da birçok Teriyerin cilt problemlerinin açıklaması niteliğinde olabilir. Cildin rahat bir şekilde nefes almasına izin verin! Yıkamak ve temiz tutmak ve aynı zamanda da istenen dokunun sabit tutulması çok basittir.

"Herkes böyle yapıyor" ifadesini asla bir bahane olarak kabul etmiyorum.  Artık kimsenin dediklerini dinlemiyoruz bile. Hayat devam ediyor ve gelişmeler sayesinde her şeyi daha iyi yapabilmek için fırsatlar çıkıyor. Genellikle gelenekler zamanla aktarılan kötü alışkanlıklar olmaktadır. Bizden öncekilerin ne yaptıklarını bilmedikleri ne malum? Belki de ellerindeki ile yapabildiklerinin en iyisi sadece buydu?

Yumuşatmadan temizlik yapmanın sırrı ise sertliğin korunması için krem kullanılmamasıdır; bildiğimiz gibi kremler genellikle yumuşatmaktadır. Bildiğiniz gibi kremler asit dengeli olmaktadır ve bu da tüylerin dış tabakasını düzenleyerek yumuşatmaktadır. Ayrıca yumuşatıcılar içermektedirler ve bu da istemediğimiz şeyin ta kendisidir.

Yumuşatıcı olmadan temizleyin! Bu durumda yüksek köpüklenme özelliğine sahip olmayan bir temizleyiciye ihtiyacınız olmaktadır. Yüksek köpük işlemi çok miktarda kabarcık ve baloncuğa neden olmaktadır ve bu da statik ve kabarık bir tüye yol açmaktadır. Yumuşak ve kabarık tüyler isterseniz bu çok iyi bir şeydir. Ancak, sert veya düz ve telli tüylerin istenmesi halinde bunun kullanılmaması gerekir Çözüm ise az köpüğe sahip olan ve ufak baloncuklar oluşturan bir şampuan kullanmaktadır. Vay canına! Sahip olduğunuzu bilmediğiniz ama elinizde bulunan bir Clayton şampuanı!

Biz ise PP Hydro Bath & Bath Wash kullanıyoruz. Bu az köpük yapmaktadır ve neredeyse bir şampuan niteliğinde bile değildir. Açıkçası, çok fazla köpük olması halinde çok şampuan sürmüşsünüz anlamına gelmektedir. 4.5 litre suya bir tatlı kaşığı şampuan koymanızı tavsiye ederim. Bunu aynı zamanda su tankınızda, örneğin bir tank dolusu suya 1 tatlı kaşığı ölçüsünde koymak suretiyle, ya da önceden belirtilmiş olduğu gibi kova ölçülerinde de kullanabilirsiniz. Tercih edilmesi halinde küvette de kullanabilirsiniz.
Çok fazla köpük olmaması gerekmektedir. Sanki hiç şampuan dökülmemiş gibi olması gerekmektedir. Buna rağmen tüyleri temizleyecek ve ferah bir görünüm sağlayacaktır; yumuşatma ve statik elektriğe de yol açmayacaktır. Bu aynı zamanda tüylerin dehidrasyona uğramasını engellemek için de süper bir yöntem olmaktadır. Bu noktadan sonra mümkün olduğunca durulamanız gerekmektedir. Tamamen durulamanıza gerek yoktur. Tank suyunda olanlar ve suyun israf edilmemesi gereken yerlerde kullanışlı olmaktadır.
Titizseniz ve köpeğinizi gösteriden birkaç gün önce temizlemek istiyorsanız, yıkayın, ancak kendisine bolca ıslak ve sıcak havlu verin ve gösteriden önce tüyleri güzelce ovun. Gerçekten de bu yöntem ile kısıtlı kalmak zorunda değilsiniz, gösteriden bir gün önce bu teknik ile yıkayabilirsiniz. Bu sadece tüylerin düzeltilmesi ve doğru yapının elde edilmesi ile ilgili olmaktadır. Yumuşak ve püsküllü tüylere sahip olan cinsler için yüksek performans elde edilmesi amacıyla tarama işleminin yapılması gerektiğini biliyoruz; bu aynı zamanda daha sert olan tüyler için de geçerli olmaktadır.
Hafif bir yağ kullanın. Çok ağır makine yağları gibi bir yağ yerine ellerinizi kullanarak PP Seabreeze Oil sürünüz. Bu, suda çözünebilen ve muhteşem kokan hafif bir yağ olmaktadır. Bu eski bir Ayervedic tarifi olup, Calendula petrolü, Evening Primrose Yapı ve diğer özellikleri içerir. Bunu nazik bir şekilde tüye sürünüz. Çok fazla sürmeniz gerekmemektedir. Bir kova ya da bir su banyosu tankı içerisine 1 tatlı kaşığı ya da bir yemek kaşığı ölçülerinde kullanarak tüylerin üzerine yaydırabilirsiniz ve duruladıktan sonra bir süre bekletiniz. Böylece yumuşatmayı engellemiş ve iyi ve sağlıklı bir görünüm elde etmiş olursunuz.
Ayrıca istenmeyen gevşek tüylerin ortadan kaldırılması için bir kurutucu kullanılmasını da tavsiye ederim. Aynı zamanda Weimeraner ve Doberman gibi kısa tüylü cinsler için de kurutucu kullanılmasını tavsiye etmekteyim. Ölü tüyleri ortadan kaldırınız. Soğuk bir kurutucu kullanıldığından emin olunuz. Küçük ve kullanışsız kurutucuların kullanılmaması gerekmektedir. Hiçbir işe yaramazlar ve kurutmaları için uzun süre beklenmesi gerekir.
Kurutma makineleri kafaları tüyle kaplı olan köpekler için çok faydalı olmaktadır. Kaldırınız ve üste doğru oturtunuz, böylece yüzünün temizlenmesi daha kolay olur. Daha iyi bir uygulama ile tüyler daha güzel görünecektir. Tüylere bu yapının verilmesi ve tüylerin tekrardan doğal ve temiz görünmesi için herhangi bir şey kullanılmasına gerek yoktur. Ayrıca tüyler için bazı maddeler gerekli olmaktadır. Plush Puppy Ruffy Tuffy Coat Spray adlı ürünü piyasaya yeni sürmüş bulunmaktayız.  Evet, uzun süredir bunun yapılmasına ilişkin talepler almaktaydım ve sonunda bunu sizlere sunuyorum.

Ruffy Tuffy yapıya katkı sağlamaktadır.  Evet, yapış yapış olmadan bütün bunları gerçekleştirmektedir. Hiç "Kıvırcık" saçınız oldu mu? Diyeceğim o ki biraz bunun gibi hissettiriyor. O sert ve kuru saç hissi bu ürün ile elde edeceğiniz şeyin ta kendisi olmaktadır. Tüyleri dışa doğru çıkartmaktadır ve tüyleri sertleştirmeden veya yapıştırmadan dengelemektedir. Önceden kullandığınız her şeyden farklıdır. Önceki düzenleyicilerden de farklı olmaktadır. Islak veya kuru tüye püskürtünüz ve kurumasını bekleyiniz ya da kurutucu kullanınız. Tüylerin kafayı tamamen saracağı bir şekilde kullanmaya veya tüyleri yatıracak bir şekilde uygulamaya özen gösteriniz. Suda çözünür; bundan dolayı herhangi bir ek işleme gerek duymamaktadır.
Tüyleri sabitlemek için Plush Puppy Sit N Stay ürününü veya Ruffy Tuffy ürününü kullanabilirsiniz. Sit N Stay daha kremsi, yapışkan ve ağır olmaktadır. Plush Puppy Odour Muncher ile spreyleme yapmayı ve Plush Puppy Shine & Comb ile de bütün sprey alanını taramayı unutmayınız. Ancak çok fazla değil Düşük düzeyli bir parlaklık için sadece biraz sprey uygulayınız.
Bu açık hava köpeklerini gerçekten çok severim. Tutum ve canlılık ile parlarlar. Korkusuz, yaramaz ve akıllı görünürler. Sunumlarının da mantıksız olacağını düşünebilirsiniz ki bu yanlış bir düşünce olacaktır.  Teriyerin hazırlanması ve sunulması konusunda yapılması gereken birçok iş olmaktadır.

Bazı eski göstericilerin köpeklerin sert tüylerini tozladıklarını ve bunu yapmak için de birçok malzeme kullandıklarını bilmekteyim, ancak bu farklı bir hikâyedir; bugünün ürünlerini kullanarak istenen sonuçlar alınabilir. Haydi, bu işi biraz da açık alanda oynayan çocuklara ve kızlara soralım. Kimse aynı zamanda mantıksız ve mantıklı olunacağını söylememiştir. Kimse bu tüylü cinsler gibi görünebilineceğini de söylememiştir. Belki de köpekler için biraz "Düz Adam Gözüne" ihtiyacımız olmaktadır?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.