Kabarık Tüylü Teriyerler

15-01-2020 17:22
Kabarık Tüylü Teriyerler
Sert ve karmaşık tüylere sahip olan bu Teriyerler ile ilgili olarak yapılması gereken şey nedir? Airedale, Aussie, Border, Cairn, Wire Foxie, Irish, Lakeland, Norfolk, Norwich, Scottie, Sealyham, Welsh ve Westie standartlarında olan birçok Teriyer için tüylerin sert veya kıvırcık olması gerekmektedir ve aynı zamanda da bunların doğal bir şekilde sunulması gerekir.

Ancak, elimde bulunan AKC kitabına kitabına göre, yıkanmamış olan tüylerin standartları uyarınca tüylerin temiz olması gerekmektedir. Yani temiz derken, ne kadar temiz kastedilmektedir? Tanışmış olduğum titiz kişiler Teriyer tüylerinin yıkanmaması gerektiğini, yıkandığı takdirde dokusunun bozulacağını ve bunun da kendileri için iyi olmadığını belirtmiş olmaktadırlar. Temizlik konusunda her birinin kendine göre bir yöntemi bulunmaktadır, ama benim için tüylerin gerçekten çok temiz olması gerekmektedir. Temiz, kuru bir şekilde tozların alınması ya da fırçalanması anlamına gelebilir. Tercih ettiğiniz yöntem ne olursa olsun, temiz bir köpek açısından iyi olacaktır.

İşin sırrı köpeğin tüylerindeki sert dokuların standartlar çerçevesinde ortadan kaldırılmasıdır. Bu durumda, hem dokunun korunması, hem de banyo yaptırılması nasıl mümkün olmaktadır? İşin sırrı sadece tüylerin yumuşatılmaması ve yumuşatma için herhangi bir şey kullanılmamasındadır.

Bunun yapılması için birçok yöntem bulunmaktadır, ancak en iyi yöntem hafif bir şekilde sabunlamak ve herhangi bir şekilde yumuşatıcı kullanmamak ve oldukça seyreltilmiş olan PP Çok Amaçlı Şampuan ile yıkamak gerekmektedir. Tüylerin yumuşamasına neden olacağından dolayı, krem kullanılmaması gerekmektedir.
İnsanlar, kullandıkları her şeyin köpeğin tüylerini yumuşattığını söylemektedirler ve bunun üstesinden gelinmesi için bir yol aramaktadırlar. Çok seyreltilmiş bir çözelti kullanınız; örneğin 10:1 PP Vücut Geliştirme Şampuanı kullanınız.

Bu standartların birçoğu tüyün yan alanlarının daha yumuşak olması gerektiğini göstermektedir. Yıkadıktan sonra doku ile ilgili endişelerinizin olması halinde köpeğinizi gösteriden birkaç gün önce yıkayınız ve daha sonra sıcak bir havlu ile sarınız ve yüzünü ve alt kısımlarını tekrar yıkayınız.
Daha sonra ise tarayınız. Aynı cinse sahip olan köpeklerin tüylerinde farklılık olabileceği gibi, bu işlemler de farklı sonuçlar verebilir. Kullandığınız şey ne olursa olsun, doğal görünmesi ve hissettirmesi gerektiğini unutmayınız. Bu köpekler hissiz değildir ve hava koşullarına dayanıklı olmaktadırlar. Ellere biraz tüy yağı sıkılması ve hafif bir şekilde tüylere uygulanmasına karşı değilim. Özellikle tüylerin doğal yağını kaybetmesini istemeyen köpek sahipleri için bunu tavsiye edebilirim, ayrıca bu, tüylerin yumuşamasına neden olmamaktadır.

İyi bir tarak ile tüylerin taranması, ölü tüylerin ortadan kaldırılması ve tüylerin sağlıklı tutulması için gerekli olmaktadır. Yüze ve kulaklara da ince bir tarak ile işlem yapılmalıdır. Ölü tüylerin kaldırılması ve kalan tüylerin dolu görünmesi için kurutma makinesi kullanan başka birileri var mı?

Bazı cinsler yüzlerini saran tüyler ile çok tatlı görünmektedir ve bazıları ise tüylerinin bakımını gerektirmektedir. Burada da şekillendirme becerileriniz ön plana çıkacaktır. Cinsler konusunda tecrübeli olan kişiler süsleme ve tarama konusunda uzman olsalar da acemiler için sadece öğrenene kadar yardımcı olabilmektedir. PP'nin Sit N Stay adı verilen muhteşem bir ürünü bulunmaktadır; bu ürün hafif bir şekilde yapışkan olmaktadır ve uygulandığı zaman tüylerin yerinde sabit kalmasını sağlamanın yanı sıra, herhangi bir müdahalede bulunulduğunu göstermemektedir. Uygulamadan sonra tüyleri nasıl isterseniz o şekilde şekillendirebilirsiniz.
Küçük adamınız dışarıyı çok seviyorsa ve özellikle de Scottie ise tüylerinin renginin solmasını istemezsiniz. Bu parlak siyahı dışarıda da tutmak istersiniz. Tüyleri yumuşatmayan, ama güneşten koruyan bir nemlendirici kullanmanız gerekir. Güneş daha kuzeyde daha şiddetli hale gelmektedir. PP Reviva Coat ise sadece tüyler üzerinde uygulanan ve sadece gösteri aralarında köpeğin görünüşünü güzel tutmaya yarayan bir köpük nemlendirici olmaktadır.

Bu tüyleri sağlıklı ve temiz ve hafif parlak bir şekilde görmek istiyorsanız PP Shine & Comb ile gösteriye çıkmadan önce spreyleme yapınız. Güzel kokan bir köpeğin çok sevileceğini unutmayınız; bundan dolayı PP Odour Muncher kullanarak herhangi bir köpeksi kokunun üstesinden gelebilirsiniz.
Bu korkusuz küçük dostlar yaramaz doğalarından ve soylu ve çalışkan alışkanlıklarından vazgeçmezler. Çok çekici ve güzel olmanın yanı sıra cesur ve çalışkan bir köpek olabilirler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.