Hiçbir şey bir kaşınmadan daha beter değildir

15-01-2020 17:05
Hiçbir şey bir kaşınmadan daha beter değildir

Bir köpek sahibini herşeyden daha fazla rahatsız eden tek bir şey varsa o da köpeklerinin kaşınması olmaktadır. Bu durum kendisini istenmeyen durumlar ve kepeksi dokuların yanında, kırmızı deri ile göstermektedir. Moral bozukluğu ise çok büyük olur. Bir veteriner ya da cilt uzmanı değilim ama bir kuaför olarak bu tip şeyleri 30 yıl boyunca gördüm ve bütün sunumlarımızda da süper bir kimyager ile çalıştım.
Genetikten çevre koşullarına kadar birçok sebep olmaktadır. Nedeni bulmak için günlerce uğraşıp herhangi bir şey bulamamak da mümkündür. Yanıt almaya çalışmak ve dış etkilerin sonuçlarının incelenmesi konusunda gayet tecrübeliyim. Nedenin bulunması için kolay çözümlerin mevcut olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bazı cinslerde sorunun daha fazla olduğu ve bu sorunların cinsten kaynaklanan sorunlar olduğu unutulmamalıdır. Bazı cinsler kesinlikle diğerlerinden daha kötü olmaktadır. Bu işi mümkün olduğunca nazik ve doğal bir şekilde yapma taraftarıyım.
İnsanlar için kullanılan kömür tar bazlı karışımlardan oldum olası nefret etmişimdir ve artık bunların köpeklere uygulanmasını istemiyorum. Bu sadece benim fikrim ve büyük ihtimalle sadece kötü kokularından dolayı bu tip bir düşünceye kapılmış durumdayım. Cilt sorunlarının çoğu iyi bir beyaz toz kalıntısı ile tespit eidlebilmektedir. Köpek yıkanır ama beyaz toz kalır.
Öncelikle şampuanın düzgün bir şekilde durulanmış olduğundan emin olunması ve gördüğümüz şeyin katı haldeki şampuan olmadığının tespit edilmesi gerekmektedir. Güvenli tarafta olunması için şampuanı her zaman en az 3 litre su ile seyreltiniz. İyice durulanıp çıkartıldığından da emin olunuz. Bu işin yapılmasının ardından ise herhangi bir alerjinin olup olmadığı anlaşılacaktır.
Profesyonel bir kişiden her şekilde yardım istenebilir, ancak köpeğin güzel görünmesi için bütün sorunların ortadan kaldırılması gerekmektedir. Gerekli olması halinde Özel Formüllü bir Şampuan ve Krem kullanılmalıdır. Lichen özünün mantar durumlarına karşı etkili olduğunu ve Arnica'nın da kızarma veya nemlenme durumlarını ortadan kaldırdığını tespit etmiş bulunmaktayım. Formülün hazırlanmasına kullandığım bazı farklı maddeler bulunmaktadır ancak bunların seçiminiz konusunda yardımcı olacağını düşünmemekteyim. Kullandığımız şeyler yeteri kadar güvenli ve güzel kokulu olsa da köpekleri üzen şeyin bazen hoş kokular olduğunu da söyleyebiliriz. Bütün Plush Puppy Şampuanlar ve Kremler doğal kaynaklı olmaktadır.
Normal aralıklarda kullanılması halinde köpeklerin cildine herhangi bir zarar vermeyecektir ve Özel Formüller de iyileşme konusunda yardımcı olacaktır. Plush Puppy ayrıca sonraki birkaç hafta içerisinde kaşınan ciltlere karşı kullanılmak üzere, benim formülüme dayalı bir şampuan çıkartacaktır. Sedefin ve cilt kızarıklığı durumlarının ne kadar kötü görünebileceğinin farkındayım. Köpeğin tüylerinin eski halinde döndürülmesi için bir çare aranması süreci sonsuza kadar sürebilir. Köpeğin kendini tedavi etmesini beklemek ise çok daha uzun sürecektir. Sulanma, kızarıklık, şişme, kepeklenme, cilt dökülmeleri ve tüy dökülmesi gibi durumların hepsi kaşınan cilt sorunlarından kaynaklanabilir. Herhangi bir şampuan kalıntısı ya da pire olmadığından emin olduğunuzda ise duruma ilişkin farklı çözümler arayışına girersiniz. 

Bu durum herhangi bir cevap bulma konusunda yardımcı olmayabilir, ancak biraz yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Yapmanız gereken tek şey PP'ye veya bana e-mail göndermek ve özel formül şampuanı istemektir. Köpeğinizin cinsini ve sorunun ne kadar büyük olduğunu tarafımıza bildiriniz. Müşterileri için alternatif çözümler olarak PP şampuanlarını kullanan birçok veteriner bulunmaktadır. Özel formül şampuandan inanılmaz derecede iyi sonuçlar almış bulunmaktayım ve birçok müşterime de tavsiye ederim. Yardımcı olabileceğimi ümit ederim.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.