Hepsi yanmış mı?

15-01-2020 14:44
Hepsi yanmış mı?

Güneşten yanmış tüyler için ne yapılması gerekmektedir?

Köpekleri dışarıda yaşayan insanlar için güneş yanıkları çok korkunç bir durum olmaktadır. Köpeğinizin gündüzleri dışarı çıkmasına izin vermeyip sadece geceleri dışarıda tutabilirsiniz; ama Sibirya kurdu gibi bir cinse sahipseniz geceleri ortalıkta dolaşan ve havlayan bir ufaklığınız var demektir; bu da komşuları rahatsız eder. Bazı kişiler köpekleri kafesteki kuşlar gibi sandıklarda tutarak bu işi çözmeye çalışıyor. Bu durumla köpeğin tüyleri kalite kaybına uğrayacaktır.

Köpek dışarıyı ne kadar seviyorsa, tüyün yapısı da o kadar sert olur. Güney yarımkürenin en kuzey taraflarında ya da kuzey yarımkürenin en güneylerinde tüyler için çok daha sert koşullar söz konusu olacaktır. Köpeğinizi banyodan sonra güneşte kurumaya bırakırsanız tüyleri büyük bir ihtimalle ağaracaktır. Plajda bütün gün sörf yapan kişilerin köpeklerini düşünün; hepsi sararmıştır.

Güneş yanığını için en uygun işlem güneşten kaçınmaktır; ancak elde olmayan koşullardan sonra kozmetik olarak da bu durumun üstesinden gelinir. Tipik işaretleri sert, kırılgan tüyler olmaktadır. Daha sonra da siyah tüylerin kırmızıya, bakır rengi tüylerin turuncu/sarı veya altın rengine döndüğünü görürsünüz. Bu durumlar ile başa çıkmak çok kolay değildir.

Bir tüyün boyanması politik olarak doğru bir davranış olmamaktadır ve çoğumuz zaten nereden ve nasıl başlanacağını bilmez. Ancak kuralları ihlal etmeyen ufak şeyler yapılabilir. Boyanması uygun olmasa da, boya gibi bir şeyler yapılabilir. Mor istenmeyen sarı lekeleri, mavi turuncu lekeleri ve yeşil ise kırmızı lekeleri kapatır; tersi ise tam tersidir.

Ginsengli Plush Puppy Bitkisel Ağartma Şampuanı mor tonlu olmaktadır. Bu, tüylerde meydana gelen sararmaları ortadan kaldırmaktadır ve renklerde meydana gelen mavi tonlar ile turuncu ve kırmızımsı lekeler dahi ortadan kaldırılmaktadır. Süper! Şimdi bu sorun da ortadan kaldırıldı. Su ve şampuanı yarı yarıya karıştırınız ve üzerine dağıtınız. İstenmeyen renklenme durumunun şiddetli bir hal alması durumunda ise ürünü daha düzgün kullanmanız gerekir. Yeni tüyler çıkana kadar bu işlemi uygulayınız. Tabi ki beyazların da güzel bir ışıltısı olacaktır.

Şimdi yapmamız gereken şey daha iyi ve sağlıklı hissetmesi için tüylerin yumuşatılmasıdır. Pp Silk Protein Conditioner ürünü ile kremleme işlemi yapılmasının ardından durulama suyuna PP Seabreeze Oil ürünü ekleyiniz; bir kova suya bir yemek kaşığı yeterlidir. Üstünde bırakınız. İçinde Evening Primrose Yağı, Calendula Yağı ve ultra düzgüniyileştirilmiş Susam Tohumu yapı bulunan eski bir Ayervedik reçetesi olmaktadır. Kanişlerin yağlanması için de iyi olmaktadır.

Gösteriler arasında özellikle üst tarafların nemli tutulması istenmektedir. Çok yağlanma yapmayan bir nemlendirici olan Plush Puppy Revivacoat kullanılabilir; aynı zamanda yeni çıkacak olan PP Coat Balm adlı ürün de bu iş için iyidir ve güneş koruması da sağlamaktadır. Bu krem süper bir nemlendirici olmaktadır ve Malta köpeği gibi türler için bile muhteşem sonuç vermektedir.

Pp Reviva Coat'un 100 ml ılık suya karıştırılması ve spreylenmesi ile köpek korunabilir. Bazı kişiler PP Seabreeze Oil ürününü tercih etmektedir. korumanın ne kadar yoğun olmasını istediğiniz ile doğru orantılıdır. PP Seabreeze Oil adlı ürün ağır olmaktadır ancak bu ürünü kullanarak mükemmel tüylere sahip olan Shih Tzu cinslerine şahit oldum. Renk derinliğinin geri geldiğini ve nem oranının da korunduğunu fark edeceksiniz.

Yani ısı, güneş ve su tüyler için ölümcül olmaktadır. Çözümü ise iklimlendirme, nemlendirme ve yağlama olmaktadır. Köpeklerin koşup zıplaması için kaslara ihtiyacı olmaktadır. Daha serin iklimlerde yaşayan köpekler için kolaydır ama diğerleri bu konuda zorlanabilir. Gösteri köpeklerinin hazırlanması ve buna zaman ayırılması kolay bir iş olmamaktadır; jüri karşısında iyi puan alabilmek için çok iyi tüylere sahip olması gerekmektedir.

Güneşten korunmak için şapka bile takılabilir. Plush Puppy'nin bunuyn için özel yapılmış olan bir şapkası vardır. Kolay taşıma için katlanabilir veya takım çantalarına sığdırılabilir ve çamaşır makinesinde yıkanabilmektedir. Boynu, burnu ve kulakları kapatmaktadır. Bütün gençler tarafından kullanılmaktadır ve Jennifer Anniston bile bu kova şapkayı takabiliyorsa ben neden yapmayayım.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.