Dümdüz & Sallanan Tüyler

15-01-2020 15:24
Dümdüz & Sallanan Tüyler
Sergiler sırasında Plush Puppy standında harika zamanlar geçirilmiştir. Stant süperdi! Katılımcılar tarafından birçok soru soruldu ve birçok konuda da destek istendi ve hepimiz bu bilgi alışverişi sırasında muhteşem zaman geçirdik. En çok sorulan sorulardan birisi de Yorkies ve Maltese - Am Cockers, English Cockers, Springers, Setters, Beardies & Afghans ve buna benzer birçok köpeğin dalgalanan tüylerinin nasıl yatıştırılabileceği idi.
Doğrudan yardım teklifinde bulunmak her zaman için mutluluk verici olmaktadır. Tavsiyelerde bulunduğumuz kişiler çok iyi sonuçlar aldı ve bu bilgileri başkalarına da aktardılar.
Bilgi harika bir şeydir - bir acemi ve uzman arasındaki farkı ortaya koyar. Bilgilerin verilmesi ile uzmanlığa ilk adım atılmış olur.
Swishy Coat adında mükemmel bir ürün yapıyoruz; bu ürün tüylerdeki dalgalanmaları durdurarak statik elektriği ortadan kaldırmaktadır ve böylece kurutma sırasında fırça ile tarayabilmek mümkün olmaktadır.
Yorkie veya Malta gibi daha iyi tüylere sahip olan cinslerin daha az uygulamaya ihtiyacı olmaktadır. Uygulama yapılması için her zaman seyrelti kullanılmalıdır.
Seter ve İngiliz Cocker gibi köpeklerin tüyleri için daha az suya ihtiyaç duyulmaktadır. Yani daha kalın tüyler daha az seyrelti isterken daha büyük konsantrasyonların kullanılması gerekir.
Bir Afgan için 1 yemek kaşığı ile 1 bardak suyun karıştırılması önerilmektedir.
Bu kuralın istisnası ise Amerikan Cocker cinsi köpeğin daha fazla sarkan tüye ihtiyaç duyması olmaktadır. Düz ve pürüzsüz bir tüy için yapılması gereken şey 1 yemek kaşığı Swishy Coat ile 1/2 ölçüsünde Plush Puppy Silk Protein Conditioner adlı kremin 4 litre suya eklenerek uygulanması olmaktadır.
Tüyleri çok kabarık olan bir Afgan cinsi köpek için ise düzleştirme gerekmektedir; bunun için de 1 yemek kaşığı Plush Puppy Blow Cry Cream adlı ürün ile 1 bardak ılık suyun karıştırılarak uygulanması ve kurutma yapılması yeterli olmaktadır.
Hem Blow Dry Cream, hem de Silk Protein Conditioner adlı ürünler yumuşaklık ve düzlük sağlayacaktır. Silk Protein adlı ürünü Amerikan Cockerlarında kullanıyorum çünkü bu köpeklerin tüy tipi için ph açısından daha dengeli olmaktadır; Afganlarda ise, daha ağır ve yoğun tüyleri olduğundan dolayı Blow Dry Cream adlı ürünü kullanmaktayım.  Bu durum sadece Swishy Coat ürününün doğru miktarlarda karıştırılması ile ilgili olmaktadır. Şu anda Avusturalya web sitemizde dünya çapında ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Blow Dry Cream adlı ürün birçok tüy için mükemmel olmaktadır; yumuşatma ve düzleştirme konusunda birebirdir. 1 bardak ılık su ile 1 yemek kaşığı ürünün karıştırılması yeterli bir miktar olmaktadır; Plush Puppy Su Spreyinin üzerinde gereken ölçüler yazmaktadır.
Bu, özellikle dehidrasyona uğrayan tüyler için çok faydalı olmaktadır. Bir Akita üzerinde gösteriden bir saat önce yapılan uygulamanın nasıl sonuç verdiğini gördüm. Tüyler yeni gibi görünüyordu. Büyüleyiciydi ve bu arada bir başka sorunu daha ortadan kaldırdık.
Mükemmel bir tüy için ne kadar çaba harcanması gerekir? Köpeğin kusursuz bir durumda sunulması çok önemli bir husus mudur? Seter ve Cockerların düzleştirme ve yumuşatmaya ihtiyaçları var mıdır?
Bunların tamamı sadece bir köpek gösterisinin ardından olmaktadır. Bir alan denemesi olmasa da bir öğretim olayı olmaktadır. Bir uyumluluk ve güzellik gösterisi niteliğindedir. Bir köpek için elinden geleni yapmak en iyisi olmaktadır.  Bunlar parlatıldığında ve süslendiğinde mükemmel görünen köpeklerdir. Herhangi bir köpeği bu şekilde parlatıp süsleyebilirsiniz. Kötü bir köpeği düzeltmeyecektir ama çok güzel görünmesini sağlayacaktır.
İnsanlara bu konuda yardımcı olmak bana çok büyük keyif vermektedir. Tavsiye ettiğimiz herhangi bir köpeğin kazanması bizler daha da mutlu edecektir. Doğru bilgi ile her şeyi yapabilirsiniz.
ABD ve İngilitere'ye yapmış olduğum seyahatleri çok eğlenceli kılan herkese çok teşekkür ederim. Sizlere tavsiye vermenin yanı sıra, sizlerden öğreniyorum.
CHERYL LECOURT
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.