Dolaşmanın Engellenmesi

15-01-2020 16:43
Dolaşmanın Engellenmesi
Göstericiler ile konuşmak ve sorunlarını ve kaçındıkları şeyleri dinlemek her zaman ilgi çekicidir. Darbeli kurutmadan herkesin kaçındığı görülmektedir ve yapıldığı zaman da çok kısa süreler uygulandığı görülmüştür. Bu yapılabilir ve kolay bir işlem olmaktadır.

Uzun ve kabartılı tüylere sahip olan cinsler için her zaman negatif etkisi olmuştur. Bazı cinsler aşırı uzun tüylere sahip olmaktadır ve bunlarla ilgili sorular genellikle daha az kabarmanın nası sağlanacağı olmaktadır.

Kurutma makinesinin her zaman için tüyün çıkış yönünde üflenmesi gerektiği bilinmektedir; başka bir deyişle, kurutucunun ciltten uzak tutulması ve dışa doğru üflenmesi gerekir. İnsanlarda da bu şekilde olmaktadır. Doğru yönde üflenmesi ile kabarıklıklar ortadan kaldırılacaktır.

Ayrı bir istasyon olarak farklı kurutucular da kullanılabilir. Tüylerin durumuna göre ısı ve üfleme hızları değiştirilebilir. Tüyleri ne kadar hızlı kurutursanız o kadar iyi olur. Yaşlandıkça bu konudaki sabrımı da tükettim. Hızlı ve zaman kaybı olmadan işlerin bitirilmesini istiyorum.

Çok iyi bir bakıcı olan arkadaşım köpeğin önünde oturarak, oturduğu yerden kurutucuyu köpeğin arkasına doğru tutmayı daha çok seviyor. Daha sonra da köpeğin vücudundaki tüyleri tarayarak şekillendirme ürünleri ile fırçalama işlemini kolaylaştırıyor.

Ben ise ayakta durmayı ve kurutucuyu tek elimde tutarak diğer elimle köpeği taramayı tercih ediyorum. Bu alışkanlığım belki de yıllardır kuaförlük yaptığım ve müşteriler ile ayna karşısında çalıştığımdan dolayıdır. Sadece bunu daha kolay buluyorum. Nasıl konforlu hissetiğiniz konusundaki karar size aittir ancak kurutucunun suratınıza vurmaması için bir önceki yöntem ile çalışılması daha uygun olacaktır.

Kurutmanın ilk aşamasında, çok ıslak iken parmaklarımı kullanmayı tercih ederim. Tüyler biraz kurumaya başladığında uygun fırçayı kullanmaya başlıyorum. Daha uzun tüyler için ise yarım kıl ve yarım plastik oval fırça ile çalışma yapıyorum. Daha yumuşak olan tek kat tüyler için kıl fırça kullanmayı tercih ediyorum. Plush Puppy'de şu anda iki adet fırça bulunmaktadır. 1/2 ve 1/2 oval iğneli yastık şeklinde olan Porcupine Brush ve tam kıl Silver Bullet bu iş için çok iyi olmaktadır. İkisi de pahalı değildir ve Porcupine kendi tipine göre gerçekten çok ucuz olmaktadır.  Bu stil ürünlerini su ile, istenen tüy şekillerine göre karıştırmayı daha çok tavsiye etmekteyim. Bazı tüyler için düz ama sert ürünler kullanmayı tercih ederim ama bazı tüyler için en iyi kalite ürünlerin mevcut olması gerekli olabilir. Plush Puppy yaklaşık olarak 1 bardak su veya 250 ml karışım konabilecek kapasitede sprey şişeleri yapmaktadır. Bunlar takım çantanıza tam olarak uymaktadır ve çoğu şey için de olması gereken donanımlardır.

Dolaşmayan tüyler için çeşitli şeyler kullanıyor olsam da bu üçünden birini genellikle kullanmaktayım. Daha az dolaşma ihtimali olan tüyler için ise Reviva Coat'u 1 yemek kaşığı ölçüsünde kullanınız. Daha fazlasına ihtiyacı olan tüyler için ise Blow Dry Cream adlı ürünü aynı seyrelti oranlarında kullanınız ve daha fazla kalkması istenilen tüyler için ise Volumising Cream adlı ürün ile suyun yine aynı seyrelti oranlarında kullanılması faydalı olacaktır.

Daha düz bir tüy istemeniz halinde ise Swishy Coat ve Blow Dry Cream adlı ürünleri 1 bardak/250 ml su ile kullanabilirsiniz. Daha kolay çözünmesi için ılık su tavsiye edilir. Swishy Coat adlı ürün mükemmel bir ürün olmaktadır ve silikon ürünü olmasına karşın tamamen suda çözünebilir özelliklere sahip olmaktadır ve herhangi bir şekilde kir ve toz tutmayacak ya da tüyler üzerinde birikme yapmayacaktır. Tek moleküllü bir silikon olmamaktadır, ancak en yenilerinden birisi olmakla beraber pahalı ve çok moleküllü silikon içermektedir. Kimya ilerledi.

Bu ürünleri köpeğinizin tüylerine göre istediğiniz ölçülerde sulandırarak kullanmanız mümkün olmaktadır. Bunlar yalnızca kılavuz niteliğinde bilgiler olmaktadır, ancak görmüş olduğum tüylerin çoğunluğunda gayet iyi iş çıkarmışlardır. Son zamanlarda karşılaşmış olduğumuz bir olayda 1 yemek kaşığı Swishy Coat ürünü ile birlikte 5 litre ılık su kullanarak çözeltiyi hazırladık. Kullandığımız köpek ise tüy değiştiren bir Shih Tzu idi.

Birçok karışık durumda Blow Dry Cream kullanmak daha çok hoşuma gidiyor. Kullanıyorum ve güveniyorum. Çok iyi çalışıyor ve hiç bir zaman karmaşıklığa neden olmuyor. Eurasier, renkli Samoya'dan daha farklı tüylere sahip olan nadir bir cins olmaktadır ve bakımı için biraz yardım gerekebilir. Uzun tüylere sahip olmasının yanı sıra sert ve uzun ve ağır tüylere sahip olmaktadır. Kuyruğunda uzun tüyler vardır. Bu tüyler, düzgün bir şekilde bakılmadığında ve özellikle de yetişkin bir köpek ise bir kabusa dönüşebilir. Şükürler olsun ki Blow Dry Cream var. Sadece güzel siyah bir Eurasier ile çalışabilme fırsatı buldum. Bu, becerilerimi denemek için çok faydalı olacaktır. Eurasier için herhangi bir tarama rejimi olmadığından dolayı kendim bir tane keşfettim ve buradaki, Avusturalya'daki jüri üyelerine ve Alman cinsi sahiplerine sundum. Geliştirdiğimiz ürünlerin çoğu doğrudan ihtiyaç dışı olarak geliştirilmiş olmaktadır. Köpekleri sizinle aynı şekilde göstermekteyiz ve isteğimiz iyi bir sunuma ilişkin olarak daha iyi ve daha yeni yollar keşfetmek olmaktadır. Bütün köpeklerin tüyleri bakım gerektirir ve bunun yapılması için gerekli olan malzemelerin temin edilmesi önemli olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.