Çok Köpük ve Baloncuk - Şampuanlarda Doğal Kalite

07-01-2020 15:29
Çok Köpük ve Baloncuk - Şampuanlarda Doğal Kalite

 

Kaliteli bir şampuan kullanma gerekliliği ile ilgili olarak birçok yorum almaktayız. Bir arkadaşın bir şey söylemesi, o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez.

Köpeklerde veya insanlarda asla deterjan bazlı ürünler kullanmam. Çoğu şampuanın ana etkin maddesi, temizleyici nitelikte olan yüzey etkin madde olmaktadır ve bunlar petrokimya endüstrisinde üretilmektedir. Dr. Peter Dingle tarafından yazılan "Tehlikeli Güzellik" adlı kitapta Avusturalya'da satılan şampuanların 10'undan 8'inin "Sodyum Lauril Sülfatlardan" yapıldığı rapor edilmektedir; bunlar da genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklığa neden olmaktadır; bunun yerine "Sodyum Lauret Sülfatların" kullanılması tercih edilir. Yani bir şampuanın kimyasal mı, doğal mı olduğu nasıl anlaşılır? Hayvan ürünlerinin listelenen bir dizi maddeleri içermesinin gerektiği konusunda herhangi bir yasal gereklilik yoktur. Plush Puppy şampuan hindistan cevizi ve palmiye yağından doğal olarak üretilmektedir. Petrokimsayal ya da doğal olmasına bakılmaksızın, etkin maddeye halen Sodyum Lauret Sülfat denilmektedir. Kafanız mı karıştı?

Yine, farkın belirtilmesi konusunda herhangi bir yasak gereklilik bulunmamaktadır. Bu durumda doğal olarak üretilen bir ürün petrokimyasal olandan daha mı iyidir? Bence öyle. Sadece yenilenebilir kaynaklar ve çevresel hususlardan dolayı değildir; aynı zamanda müşterilerimizin alerjilerini ve cilt bozukluklarını da bu konuda göz önünde bulundurarak söylüyoruz. Doğal ürünler ayrıca çok daha faydalı olmaktadır; bundan dolayı fiyatlarında farklılıklar olabilir. Plush Puppy şampuanları ayrıca laboratuvar hayvanları üzerinde denenmemiştir; doğrudan ailem ve köpeklerim üzerinde denedim. Şampuanlar biyolojik olarak çözünebilmektedir, organiktir ve tamamen doğal kaynaklı olmaktadırlar; bundan dolayı insanlara ve doğaya olan fayda ve zararları bilinmektedir.

PP şampuanından en iyi sonucun elde edilmesi için şampuanın iyi bir şekilde konsantre edilmesi gerekmektedir; her zaman su ile seyreltilir (en az 5:1). Şampuanın sulandırılmasından gelen diğer bir fayda ise şampuanın cilt üzerinde kalmasının engellenecek olmasıdır. Su banyosu yapılması durumunda şampuanın temizlenmesi kolaydır; kova ve hortum ya da banyo küveti kullanılması halinde ise şampuanın tüylerde kalma olasılığı biraz daha yüksek olacaktır. Özellikle Rot ya da Doberman gibi kısa ve koyu tüylü köpeklerin ciltlerine kızarıklık ve beyaz kalıntılar gördüğümde bu köpeğin "şampuan kurbanı" olduğunu hemen anlarım. Bundan dolayı, iyi bir şekilde sulandırmayı ve durulamayı unutmayın.

Köpeklerini her hafta yıkayan ve köpekleri genellikle içeride kalan kişiler için şampuan ile temizliğin çok gerekli olmadığını söyleyebilirim. Plush Puppy Hydrobath & Bath Wash ürünleri az köpük yapmaktadır ve "hafif dokunuş" şampuanları niteliğinde olmaktadır. Her hafta tüyleri ince ince yıkamak ve durulamak zorunda kalmazsınız. Bunun yapılması halinde tüy dökülmesi ve statik elektriklenme gibi durumlar meydana gelebilir; bu da sorunu kendiniz yaratıyorsunuz anlamına gelir. Vay canına! Anladınız mı?

Ayrıca sert sert fırçalayan insanları da gördüm. Bunun yapılmaması gerekmektedir. Neden mi? Köpeğin temizlenmesi için kazar gibi fırçalanması uygun değildir. Bu durumda tüyleri yıpratmaktan başka bir şey yapmazsınız.Fırçalama işlemini nazik bir şekilde yapmanız daha faydalı olacaktır. Fırçalama işlemi sırasında cilde temas etmeyiniz. Aynı şey kremler için de geçerlidir. Dibine sürebileceğiniz tek alan ayak ve bacaklar olmaktadır. Dirsekler üzerindeki inatçı lekeler için eski moda Sunlight Soap veya Sard Wonder Soap gibi sabunlar uygun olmaktadır. Ancak köpeğinizin hassas bir cildi varsa dikkatli olmanız gerekir. Bunlar oldukça yüksek alkali içerir, deterjan gibi.

Şampuanlar günümüzde neredeyse bütün işleri halletmektedir.Köpeğiniz bir yıl içerisinde farklı tüy dönemlerinden geçecektir ve bu dönemlerdeki negatif etkileri PP Body Building Shampoo gibi özel ürünler ile ortadan kaldırabilirsiniz; bunlar tüy dökülmesi ve tüysüz kalma gibi durumları ortadan kaldıracaktır. Tüylerin düzgün olması durumunda Body Building Shampoo uygundur, ancak tütlerin yumuşamasını veya değişmesini istemeniz halinde Evening Primrose Conditioning Shampoo adlı ürünü kullanmanız faydalı olacaktır. Tüylerdeki sarı lekelerin ve kırmızı beneklerin vs. ortadan kaldırılması için Ağartıcı şampuan ürününün kullanılması gerekir. Bir lekenin yok edilmesini istemeniz ya da derinlemesine temizlik ile beyazlığın geri kazanılmasını sağlamak istemeniz halinde PP Deep Clean Shampoo uygun olmaktadır. Artık şampuanların etken maddesi ile ilgili bütün temel bilgilere sahipsiniz. Ancak, insanların değişik dedikodular ve hikayeler üretmesi tabi ki engellenemez. Bunun yerine kozmetikler veya ürün endüstrisi hakkında iyi kitaplar okumanız veya düzgün haberlere bakmanız daha iyi olacaktır. Kötü haberler her zaman daha çok yayılır. Televizyon ve medya yalanlar üzerinde oynamayı sever. Buradaki zorluk yanıltıcı ifadelerin elenmesindedir. Belki de birçok alerjiye sahip olan bir çocuğu büyütmek, alternatif arayışı konusunda bana epey yardımcı oldu. Bu dünyada doğal ürünler hakkında doğru yazıların olduğuna ve bunların halen okunduğuna inanıyorum.

Cheryl Lecourt


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.