Büyük Köpek - Büyük İş

15-01-2020 14:58
Büyük Köpek - Büyük İş
 
Bir Anadolu köpeğini tarama masasına nasıl kaldırabilirsiniz? Ve bir Neopolitan'ın yıkanması için ne kadar şampuan gerekir? Bu tırnakların büyüklüğünü gördüğünüz mü? Tırnak makasları bunları kesmek için yeterli büyüklükte mi? Ben diğer insanların yapması gereken işlere karışarak biraz daha fazla şey öğrenmeyi çok severim. Belki de biraz değişik bir durum bu ama öğrenmek açısından çok faydalıdır. Dev cinslere sahip olan insanlar ile yaptığım görüşmelerde bu köpeklerin ne ile beslendiğini de öğrendim. Ufaklıkları gösteriden bir gün önce beslemediğim için bu durum bana biraz ilgi çekici geldi ve bir sonraki gün başka bir gösteri varsa mümkün olduğunca erken beslemeye özen gösteririm. 
Yabancılar ile bu konulara girmek bazen zor oluyor. Dev köpeklerin gösteriden sonra yemek yiyeceklerini bilmeden bu sahnelere çıktığını düşünmüyorum. Hiç kimse böyle bir şey söylemedi; bende bir sonraki haftada bunları takip ettim ve bingo! Bu büyük hayvanların animasyon yapmasını beklemek zordur. Sahnelerde onca ışığın altında dolanmak kendilerini pek memnun etmez; bundan dolayı bir ödül verilerek bu iş hallediliyor. 
 
 
Bunu her hafta yapıp yapmadıklarını da merak ediyorum. Gösterilerde bazı büyük köpekleri inceleme fırsatı buldum ve bunu yapmak için amaç-ödül taktiği kullanıldığını ve köpeklerin son derece temiz tutulduğunu gördüm. Bu köpekler için de taaramaya ilişkin taleplere de bağlı olarak Plush Puppy Hydrobath Wash ürününün kullanılmasını tavsiye ederim; bu ürün nazik bir şekilde temiz tüylere uygulanabilir. Çok az köpürmektedir ve sadece ufak bir miktar kullanılması ile istenen amaca ulaşılabilir. Durulanması veya herhangi bir ilave işlem yapılması gerekmemektedir. Ayaklar, bacaklar ve alt taraf ile yüz kısmı da seyrelti ile, Plush Puppy All Purpose Shampoo adlı ürün ile yıkanabilir; süper kokacaktır. Gerekirse bir tırnak fırçası ile kazıma ve durulama işlemi yapılabilir. Ayak bölgesinin beyaz olması halinde, PP Ağartma şampuanı kullanınız. Gerekli olması halinde PP Silk Protein Conditioner ürünü ile tekrardan uygulama yapınız. Salya lekeleri için ne yapılmalı? Kulak çevresinde ve ağız kenarlarında istenmeyen renkleri sıklıkla görürsünüz. Birkaç makale öncesinde hafif bir renk açma karışımı ile ilgili bilgi vermiştim (SADECE BEYAZ TÜYLER İÇİN). Bunu sadece plastik bir tabakta hazırlayınız ve yine plastik fırça ile uygulayınız. Sadece tüylere uygulayınız, herhangi bir şekilde cilde veya göz kenarlarına gelmemesi gerekir. Kurumaya bırakınız ve daha sonra artıkları fırçalayarak temizleyiniz. Diğer alternatifler ise sigara içenlere özel diş macunlarının kullanımı olabilir. Uygulama yapınız, kurutunuz ve fırçalayınız ve duruma işlemi yapınız. Köpeğin rahatsız olması halinde uygulamayı hemen bırakınız. Büyük bir köpeğin gösteriden bir gün önce banyo yaptırılması gerektiği aşikardır; büyük bir iştir bu!  Aynı zamanda tekrar salya akıtma ve tuvalet sırasında yaptığınız güzellikleri bozma gibi ihtimalleri de bulunmaktadır. PP Wonder Wash kullanınız. Sadece spreyleyiniz ve kuru bir havlu ile siliniz. Bir kez daha tertemiz ve pırıl pırıl olacaktır.
 
 
Gösteri gününde cildin her yerini güzel bir şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Keçeleşmiş tüyleri görmekten nefret ederim. Bundan dolayı birçok cinsin üst taraflarından taranması gerekmektedir. Cildin nefes almasını ve ölü veya kırık tüylerin düşmesini isterim. Fırçalama ya da tarama işlemi bu iş için iyidir. Zaman alır ama daha çabuk çıkmasını sağlar. Plush Puppy Odour Muncher ile parfüm işini halledebilirsiniz. Bazı cinsler diğerlerinden daha kötü kokulara sahip olmaktadır. Bu parfüm ile, köpeğinizin yapısı bozulmadan güzel bir koku temin edilebilir. Ayrıca temiz ve ferah kokmaktadır. Evden uzakta 2 veya 3 gösteriye katılacak olmanız halinde mükemmeldir. Önceki makalede lekelerin nasıl çıkartılması gerektiğini anlatmıştık; bu şekilde PP Coverup Cream ürünü alınız ve uygulama yapınız, daha yoğun birşeylerin gerekli olması halinde ise PP Shine N Comb ürünü tam size göre olmaktadır; ellerinize biraz PP Seabreeze Oil ürünü sıkabilir ve üstten alta olmak üzere bunu da uygulayabilirsiniz. Bu özellikle daha kalın ve sert tüyler için faydalı olmaktadır. 
Sıcak havalar tepemizde ve bu da büyük cinslerin gösterilere katılmasını biraz zor hale getiriyor. Sıcak havalarda kolaylık sağlanması için PP Show Reviver ürünü kullanılabilir. İlk olarak sabahları birkaç damla kullanarak işe başlanır ve devam etmeden 45 dakika önce köpeğin odaklanmasını ve hareket etmesini sağlar. Açıkçası sıcağı pek sevmem. Bazı cinsler için sandıkların içerisine buz küpleri ve soğuk su da konulabilir.
 
Bu son ipucu en iyisidir. Köpeği sahneye çıkmadan hemen önce tamamen ıslatmamanız gerekir. Suyunu dikkatli bir şekilde veriniz ve kendisine gösteriden önce bir kova ya da tabak buz vermek yerine kendi ellerinizle soğuk su spreyi yapınız. Bu onu serin ve ferah tutacaktır. Karnında yemek dolu bir köpeğin sıcak bir günde etrafta dolanması ve gösteriye zorlanması kadar kötü bir şey yoktur.
Tüm büyük köpeklere bol şans dilerim.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.