Amaç kazanmak ise...

15-01-2020 15:58
Amaç kazanmak ise...
 

Çoğumuz gösteri işlerinin sosyal yanını daha çok sevsek de genellikle köpeğimizin ne kadar değerli olduğunu görmek ve ödül kazanmak için gideriz. Bu rekabetçi yan hemen hemen hepimizde vardır ve köpeklerimizi gösterilere nasıl hazırladığımız konusunda daha da ortaya çıkmaktadır.

Yapmamız gereken birçok şey olduğunun ve her birinin yapılması için çok zaman gerektiğinin farkındayım. Köpeğin iyi bir şekilde tonlanması ve parlatılması, performans ve sunum açısından yazılı standartlara göre çok önemli olmaktadır. 

İyi bir köpeğiniz varsa iyi bir başlangıç yapacaksınız demektir; muhteşem bir köpeğiniz varsa bu biraz daha iyidir. Ancak, sahibinin yapması gereken 100 ufak şeyi yapmamasından dolayı herhangi bir potansiyele bile erişemeyen muhteşem köpekler de gördüm. Bazı kişiler muhteşem köpekleri batırırken, bazıları sokak köpeğinden harikalar yaratıyor. Peki bu işin sırrı nedir?

Herhangi bir olimpik madalya sahibine bakarsanız bu işin başarılması için ne kadar zaman harcanmış olduğunu görebilirsiniz. Bunların hiçbiri çaba ve çok çalışma olmadan başarılamaz. Bunun her yönüyle yarışmacılar için bir rekabet olduğunu unutmamak gerekir. Jüriden alacağınız puanları en yükseğe getirmek istiyorsanız bu durum sizin için de aynı olmaktadır. 

Bu durumda, bazı kesin olgular üzerine konuşulması gerekirse, sadece tüylerin bakımı ile ilgili ürünler yeterli olmamaktadır; aynı zamanda yarışmadan bir ay önce egzersizlere, yemeklere, sosyal davranışlara ve durumlara dikkat edilmeye başlanması gerekir. Bir köpek üzerinde çok çalışılırsa sonucu alınacaktır. Aylar önce yapmış olduklarınız herkesin yarışmada göreceği şeyler olacaktır ve buna göre jürinin değerlendirmesi alınacaktır. Acı ama gerçek. 

Bu durumda yapmamız gereken 100 ufak şeyin olduğunu bilmemizde fayda vardır. Bu konuda sizleri yönlendirecek bilgiler verebilmek benim için mutluluk verici olacaktır. Her şeyi halletmek için kendinizi çok yorgun hissetmeniz durumunda sizi bir adım daha ileri götürecek olan tek şey çabadır.

Eşim her zaman için sırrın Hazırlık, Hazırlık ve Hazırlık olduğunu söylemiştir. Asla çok hazır olamazsınız. Yapılabilecek her şeyin en iyisini yapmaya çalıştığınızdan emin olabilirsiniz ama her şeyi yapmış olduğunuzdan asla emin olamazsınız. Jürinin köpeğinizi beğenmemiş olmasının tek bir açıklaması vardır; daha iyi bir köpek olması. Bir liste yapın; jüri köpeğinizi beğenmezse bu köpeği tekrar getirmeyin. Bu kadar basit.

Tüylerin bir gecede çıkmadığını tekrardan hatırlatayım. Doğru doku da çok önemli bir etken olmaktadır. Hatta, biraz bilgilerimden paylaşmam gerekirse köpeğinizin tüylerinin yeniden çıkması çok önemlidir. Bunun için en iyi yöntem her hafta banyo yaptırmaktır. İstediğiniz kadar fırçalayın, bu tüy gelişime herhangi bir katkıda bulunmayacaktır. Kısa tüylü bir cins gösterecekseniz, güve yemiş gibi duran delikleri kapatmanız gerekmektedir. Çift kat tüylü bir cinsin gösterilmesi halinde ise haftalık olarak banyo yaptırmak ve kurutmak bu iş için güzel bir yöntem olmaktadır. Uzun tüylü cinsler de aynı rutine tabi tutulabilir.

Gösterilere çıkmayacak olsalar dahi köpeklerimizin hepsini her hafta yıkarız. Büyük bir gösteri yaklaşıyorsa haftada iki banyo ve kurutma işleminin takvime eklenmesi gerekir. Bütün bunlar Plush Puppy Seabreeze Oil kullanarak yapılabilir. Bu, tarama odanızdaki en önemli noktalardan biri olmaktadır. Faydası dokunan maddeler ise Calendula Yapı ve Evening Primrose Yağı olmaktadır. Her hafta banyo yaptırmanız ve tüylerin dehidrasyona uğramasını engellemeniz ile saf güzellik ortaya çıkacaktır. Çift tüylü, sert tüylü ve kısa tüylü cinsler de bu kurutma rutinlerine tabi tutulabilir. Seabreeze yapı yoksa ne yapmalıyız?

Lütfen spreyleme yapmayınız. Evet, bir sprey memesinin olduğunu ben de biliyorum ama bu sadece uzun ve çıkıntılı tüylerin, idrar boyamasından korunması amacıyla kullanılmaktadır. Her zaman için seyreltiniz. Bu, fazla uygulamanın önüne geçmektedir ve iyi bir penetrasyon sağlayacaktır. Seyreltiye ilişkin kural ise 1 litreye 1 çay kaşığı olacak şekilde uygulanmasıdır. Daha sonra bir sünger kullanarak köpeğin üzerine yediriniz ve bütün karrışımı bitiriniz. DURULAMAYINIZ. Bu işlemi şampuanlama ve durulama işleminden hemen sonra yapınız.

Bu, tüyler için uygulayacağınız temel bir işlem olmaktadır. En önemli parça da bu olmaktadır. Tüyler düz ve herhangi bir şekilde karşışmamış olmalıdır; cildin iyi bir durumda olması gerekir; ancak bu şekilde Seabreeze Oil ürünü yumuşatmaya neden olmaz ve nemi ve hidrasyonu korur. 

Herding, Teriyer ve Arktik cins köpekler özellikle dokularının korunmasını gerektirmektedir ve bir krem ile bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Seabreeze Oil ürünü, son durulamanın ardından, bir kremin yerine istediğiniz dokunun sağlanması için kullanılabilir. 

Evet, bunun her hafta uygulanması bir disiplin olmaktadır ve işe yaramaktadır. İŞE YARAMAKTADIR !!! İşe yaramasaydı benimle çalışan kişilerin zamanını ve kendi zamanımı boşa harcamazdım. Bunu yıllardır yapmaktayız ve tüylerimizin başarısı görmeye değerdir. Ne kadar yorgun olursam olayım, ne kadar az zamanımız olursa olsun veya hava ne kadar soğuk olursa olsun banyo/yağlama/kurutma işlerini her hafta her köpek için yaparız.

Bunun ardından her şey istediğiniz şekilde her bir köpeğin tüyünü şekillendirmek olacaktır. Aynı cinsten altı köpeğin her birinin farklı ihtiyaçları olabilir.   

Haftalık olarak yıkanması halinde tüylerin yumuşaması gibi sorunlara sahip olabilecek Teriyer veya Herding köpekleri için cilt ve tüy açısından daha iyi faydalar mevcut olmaktadır; mesela şampuanın seyreltilerek kullanılması halinde tüylerde herhangi bir baloncuk artığı kalmayacaktır ve bu da statik birikimin ve yumuşamanın engellenmesi konusunda yardımcı olmaktadır, sadece bir sefer Powder Puff Terrier adlı ürünün kullanılması ile daha iyi bir tüy kalitesi elde edilebilmektedir. Bugünlerde tüylerin daha iyi olabilmesi için daha fazla ürüne sahip olmaktayız.  Köpeğin boyanması gibi bazı yapay hileleri de saymaktayım. Ancak tüyün yapısının korunması ve yıkamaya bağlı bozulmaların engellenmesi yolu ile doğallığın kaybedilmemesi çok daha iyi olmaktadır. 

Daha kısa tüylere sahip olan bekçi köpekleri için de dokunun korunması ihtiyacı vardır. Bu köpekler de ihtiyaç duyulması halinde Powder Puff Terrier adlı ürün ile uygulamaya alınabilir. Ancak, çoğu zaman Seabreeze Oil adlı ürün kendi başına yeterli olmaktadır. Seabreeze Oil'in kullanılmasının ardından Labrador tüyündeki güzelliği hemen fark edebilirsiniz.  Doberman ve Mastif cinsi köpeklerdeki parlamalar ve Boston ve Frenchies cinslerindeki muhteşem görünüm de bu örnekler arasında sayılabilir. 

Arktik cinslerin Seabreeze Oil ürününe gerçekten ihtiyacı olmaktadır. Bu mükemmel yapıyı başka nasıl tutabilirsiniz ki? Germans Shepherds, Belgians, German Spitz, Chows ve liste bu şekilde devam etmektedir. Traşlanabilecek veya makas ile tüyleri kesilebilecek olan birçok cins için bu ürüne ihtiyaç duyulmaktadır. 

Gösteriler arasında tüylerin bakımının yapılması da gerekir. Böyle bir durumda Plush Puppy Coat Rescue kullanılmalıdır. Bildiğimiz bütün uygulamaların en iyisini verecek şekilde ortaya çıkartılmış olan bir karışım olmaktadır. Mümkünse günlerce bırakınız. Tüylerin ihtiyacı olan protein vs. her türlü maddenin sağlanması konusunda yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda biraz Seabreeze Oil ürünü de ekleyebilirsiniz. Biz bu şekilde uygulama yapıyoruz.

Doğru tüy için doğru şampuanın seçilmesi ve daha sonrasında ise farklı tüy grupları için farklı şampuanların kullanılması da önemli bir husustur. Örneğin Sheltie cinslerinin tüylerinin kaldırılması ve önde tam, ancak arkada daha düz olması gerekmektedir. Ön tarafı için Plush Puppy Body Building Shampoo ve arka tarafı için ise Plush Puppy All Purpose Shampoo kullanılır. Daha sonra da beyaz olan alanlar için Plush Puppy Whitening Shampoo adlı ürün kullanılır.

Elimizde bulunan ünlü bir köpek için 5 farklı alanda 5 farklı şampuan kullanmıştık. Bir Sibirya kurdunun tüylerini kesemeyiz, bu yüzden düzleştirme ve istediğimiz alanları kaldırma gibi adımlar uygulayabiliriz. Bütün köpeklerim için aynı çoklu şampuanı kullanmaktayım. Gördüğünüz gibi her türlü olanak mevcut olmaktadır. Body Building Shampoo ürününün kaldırması, All Purpose Shampoo'nun parlatması ve kaldırmaması, Whitening Shampoo'nun tonlaması ve beyazları parlarması ve aynı zamanda da istenmeyen renkleri ortadan kaldırması, Conditioning Shampoo'nun ise düzleştirmesi ve tüyleri şekillendirmesi halinde köpeğiniz hazır olacaktır. Teriyerler için Plush Puppy Az Iz şampuanını kullanınız; bu az köpüren ve Teriyerlerin tam ihtiyaç duyduğu bir şampuan olmaktadır.

Evet, köpeğin hazırlanması için 100 şeyin tamamen yapılması gerekmektedir; bunların arasında bütün senaryoların hazırlanması, banyo, yağlama ve kurutma da dahil olmaktadır. Sonuç verdiğini biliyoruz. İşe yaradığını da biliyoruz. Köpeği şekle soktuğunu ve yapısını koruduğunu, aynı zamanda da köpeğin herhangi bir nedenden dolayı tüy kaybı yaşamasını engellediğini biliyoruz. Her bir köpeğin her hafta değerlendirilmesi gerekmektedir. Tüyler geliştikçe veya tüyler daha az hale geldikçe değişiklik yapılır.

Bu arada köpeğinizin her hafta fotoğraflarını çekiniz. Bu noktada ideal standart köpek silüetini kafanızda oluşturunuz veya kalbinizden geçen köpek şeklini hayal ediniz ve köpeğinizin buna uyup uymadığına bakınız. Uyumlu değilse bunun başarılması için bir şeyler yapılması gerekiyor demektir.

Bunun elde edilmesi için kullanılabilecek birçok şekillendirme ürünü mevcut olmaktadır ve bunun en temel başlangıç noktası düzenli bir şekilde banyo yaptırma, yağlama ve kurutma işlemleri olmaktadır. www.plushpuppy.com.au adresini ziyaret ediniz ve sol alt köşedeki TARAMA MAKALELERİ kısmına tıklayınız ve köpeğinizin cinsini seçiniz. Köpeğinizin bakımının en iyi şekilde yapılması için bilmeniz gereken her şey burada yazılı olmaktadır. Köpeğinizin tüyler ile ilgili olarak sorun yaşatması halinde ise "kişisel" olarak tavsiyelerde bulunabilmem için bana e-mail gönderiniz.

Özellikle günümüzde bakıma ihtiyaç duymayan köpek sayısı çok az olmaktadır; tüylerinin iyi bir şekilde çıkması için gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir.  Zaman değişti. Her şey daha iyi oldu, genellikle köpeklerin daha iyi yaşam ortamlarına sahip olması bunun amacını açıklamaktadır. Hepimiz değişmek zorundayız ve gün bugündür!

Köpeğinizin her konuda en iyisi olması için yapmanız gerekenler ile ilgili bir kitap yazabilirim. Bütün bunlar için zamanım yok ama bilgilerimi paylaşarak faydalı olmak konusunda da elimden geleni yapacağım. Sadece bu konuda harekete geçmeniz gerek.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.